REX online portál Navigace

Centrum bezpečí - Našim cílem je poskytnout Vám bezpečnější a jednodušší život


Zpět na z našeho blogu

Jak najít ztracený telefon

Najít svůj zapadlý mobil doma je snadné. Stačí si od někoho půjčit telefon a takzvaně se prozvonit. Co ale dělat, když se Vám to stane venku? Existuje nějaká možnost, jak lokalizovat a najít ztracený mobilní telefon?


Nemůžete najít svůj telefon? Máte podezdření na ztrátu nebo krádež mobilu? Musíme Vás bohužel zklamat, s tím Vám služby REX nepomůžou (pokud jste nebyli našimi zákazníky už před ztrátou nebo ukradením telefonu). Ale máme pro Vás pár rad.

Okamžitá magická funkce Najít můj telefon nebo Kde je můj telefon, fungující na všech mobilních telefonech bez rozdílu a i když jsou vypnuté, existuje bohužel pouze ve filmu. Většina stránek nabízejících takové služby je podvodná. Ale pokud vlastníte chytrý mobilní telefon s operačním systémem Android (např. Samsung, Huawei, Xiaomi, Honor, Motorola, HTC, Nokia, Alcatel) nebo iOS (iPhone, iPad), může Vám pomoci aplikace na zjištění polohy telefonu Najít telefon respektive Find my iPhone předinstalovaná od výrobce zařízení. Výhodou je, že tato funkce nezávisí na Vašem operátorovi (např. T-Mobile, O2, Vodafone).

Pokud Vás zajímá lokalizace mobilního telefonu (podle čísla), to znamená sledování a přenos polohy mobilu do mapy každých 5 min nebo pouze na dotaz, více o této službě si můžete přečíst zde – GSM sledování mobilu.




Kontaktní formulář

Chyba: Kontaktní formulář nebyl nalezen.